Eltűnt Gyerekek nyomába - Missing children

Olyan oldal, ahol eltűnt gyerekeket mutat be, hátha lesz olyan valaki, aki rátalál. this is the page where you present missing children.

dobronteimateviktor.jpg
DÖBRÖNTEI MÁTÉ VIKTOR

Vegyes infót közlök.

 

2004. januárjában a Döbröntei család rokonai disznóvágást tartottak, melyre az édesanya már 2.-án elutazott, fia Döbröntei Máté Viktor viszont azt kérte tőle, hogy ő hadd menjen csak másnap,  3-án, szombaton.
Így is történt, Máté 3-án saját maga és egyedül indult el a rokonokhoz, Veszprémből Budapesten keresztül, autóbuszra ülve. Budapestről pedig a Keleti pályaudvarról ment volna tovább vonattal.

A buszon ülve még telefonált édesanyjának, hogy "Anya elindultam"!
Ezután legközelebb Máté délelőtt 11 óra 30 perckor hívta édesanyját mobiltelefonon, már Budapestről, az Astoriától, és kétségbeesetten:
- Anya, hajtanak a rendőrök!
- Miért?-  kérdezte az édesanyja
- Nem tudom - válaszolta Máté.
- Szállj  be egy taxiba és vitesd magad a Keletibe! Ott pedig szállj fel a rokonokhoz induló vonatra!
- Biztos, hogy nem csapsz be? Oda visz? - kérdezett vissza Máté.
- Kisfiam, miért csapnálak be? - ha oda akarsz menni, odavisz!
Ekkor Máté letette a telefon, és ezután már többet nem lehetett elérni...

Ekkor rohant át Máté édesanyjának a fején, hogy itt nagy gond lehet! Ezen viszont sajnos akkor a távolság miatt nem tudott segíteni. 

Az ügy előzményeihez hozzátartozik, hogy Máté graffitizett, és ezért 2002.-2003.-ban gyakran jártak a rendőrök a családjánál, akik eljárást is indítottak Máté ellen mintegy 40 falfirka miatt.

Máté édesanyja január 4.-én indult rokonaitól haza, és bízott benne, hogy fia talán Budapesten várja: de nem; talán Veszprémben: de ott sem! Mikor édesanyja hazaért Veszprémbe, elkezdett telefonálni, rokonok, barátok, rendőrség, kórház, de sehol senki semmi nem tudott róla..

Csak késő este kapta meg azt az információt, hogy Máté - állítólag -  a Budapest, 13. kerületi, az Árpád híd pesti lábánál lévő, Teve utcai rendőrpalota előtt szidta a rendőröket és öngyilkossággal fenyegetőzött. 
A rendőrök kihívtak egy mentős rohamkocsit, ami állítólag elvitte Mátét. A mentő autóban készült egy jegyzőkönyv is, amiben az áll, hogy Máté "saját bevallása szerint elszívott egy kábítószeres cigarettát."
"Az Erzsébet kórházba  (1074 Budapest, 7. kerület, Alsó erdősor u. 7.) akarták vinni, de amikor megálltak a kórház kapujában,  Máté felkapva a hátizsákját és egyszerűen elfutott!"

Ekkor Máténak,  2004. januárjában már az 5. éve - nyoma veszett!  2003. december 24. én  ünnepelte a 18. születés napját, azaz eltűnése napján még csak 10 nappal múlt 18. éves.

A hivatalos történet azonban nagyon sántít és bűzlik, ugyanakkor több helyen is egyértelmű, félreérthetetlen, súlyos rendőri és /vagy  mentős mulasztást bizonyít:

 • Nem lehet törvényesen senkit csak úgy viccből roham mentőkocsiba tuszkolni és elszállítani. Hanem csak is akkor, ha az illető valóban olyan állapotban van, ami ezt indokolja.
   
 • Nem derül ki, hogy Máté mivel szolgálta ki azt, ami ezt indokolta tette. A jegyző könyv szerint - ami vagy igazat mond vagy csak kitalálták- Máté kábítószeres cigarettát szívott. Ebből nem derül ki, hogy miféle kábítószer volt abban a cigarettában, nagy valószínűséggel marihuána, esetleg hasis, mivel azt szokták a cigarettába tenni. Senkinek nem ajánljuk, hogy kábítószeres cigarettát szívjon, még csak kipróbálásként sem! Viszont teljesen kizárt dolog, hogy egy szál marihuánás cigaretta elszívása után bárki olyan állapotba kerüljön, hogy csak ezért a rendőrpalota előtt szidja a rendőröket, öngyilkos akarjon lenni és érte rohammentőt kelljen küldeni!

  Marihuána és hasis egyaránt az indiai kenderből készül. A marihuána az a szárított kender növény, míg a hasis a növény gyantája. Színe az eltelt időtől függően világosbarnától sötétbarnáig, mélyzöldtőll feketéig változik. Általában dohánnyal keverve szívják; szaga illatos, enyhén émelyítõ. Mámoros állapotot, elégedettséget eredményez. Éppen hogy inkább nyugodt lesz tőle az ember, van aki még el is alszik. Sok kábítószer élvező éppen a stressz elől menekülve szokik rá. Van olyan neurotikus kábítószerező is, aki az addig a részére pszichiáter által fel írt nyugtató szedését abba hagyta, mert úgy vélte, az nem használt neki, a marihuána viszont megnyugtatja. A marihuánával visszaélőnek bizonyos érzetei támadnak, például egyes hangok felerősödnek, ami elég kellemetlen tud lenni. De ezt idővel tudják kontrollálni. Van aki még autót is képes hozzá szokva elvezetni évekig mellette, ugyanez alkohollal nem sikerülne. A marihuána euforikus hatása körülbelül egytizede a hasisénak. Függőséghez, rövid távú emlékezetkieséshez vezet; növeli a hörghurut és egyéb tüdőproblémák kockázatát. Van aki hány és szédül tőle. A marihuána legnagyobb veszélye abban van, hogy előszobát jelenthet a már sokkal komolyabb függőséget és könnyen halált is halált okozó drogok, például a heroin használatához.

   
 • De ha Máté mégis olyan állapotban volt, hogy rohammentővel volt indokolt szállítani, az egyben azt is megköveteli, hogy állapota miatt felügyeljenek rá! Ha pedig így volt, akkor hogyan szálhatott ki csak úgy egyszerűen a mentőautóból és futhatott el? Talán magára hagyták őrizetlenül? És ennyire bekábítószerezett állapotban, hogyan tudott ilyen jól futni?

De magáról a jegyzőkönyvről sem a rendőrök tájékoztatták Máté édesanyját, hanem egyéb forrásból értesült róla. A jegyzőkönyvet a veszprémi rendőrség hivatalból megkérhette volna, de Máté édesanyjának kérésére sem tette meg! Hanem az édesanyát az Országos Mentőszolgálathoz küldte, hogy keresse meg őket, mert Máté édesanyjának joga van az jegyzőkönyvet kikérnie. Máté édesanyja fel is kereste az  Országos Mentőszolgálatot, és az intézkedő hölgy a kezében lengette már a jegyzőkönyvet, de azt nem adta oda Máté édesanyjának, hanem bement a jogászukhoz tanácsot kérni, majd végtelen pökhendiséggel közölte, hogy meg sem mutathatja, mert Máté már elmúlt 18 éves, így a fia "személyiségi jogainak védelme" ezt kívánja. Majd hetykén megjegyezte, de "öt év elteltével holttá nyilvánítathatja az eltűnt kisfiát!"
---

Máté személyes adatai:

 • teljes neve: Döbröntei Máté Viktor
 • már 21 éves, 1985-ben Veszprémben született
 • kb. 185 centiméter magas
 • vékony testalkatú
 • sötétbarna hajú
 • fülei enyhén elállóak ( de jól állnak neki)
 • a két első foga "V" alakban sérült
 • ügyes kezű, jól rajzol, zsonglőrködik.

Utolsó viselt ruházata:

 • sötétkék, az ujjain fehér Nike dzseki vékony csíkkal
 • sötétszürke kordbársony nadrág
 • fekete-fehér sportcipő.
 • és egy 60 literes fekete-khaki színű hátizsák volt nála

Infók.
http://eltuntkereso.network.hu/blog/eltuntkereso-hirei/dobrontei-mate-viktor-veszprem

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 102
Tegnapi: 18
Heti: 120
Havi: 744
Össz.: 140 534

Látogatottság növelés
Oldal: DÖBRÖNTEI MÁTÉ VIKTOR
Eltűnt Gyerekek nyomába - Missing children - © 2008 - 2024 - missingchildren.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »