Eltűnt Gyerekek nyomába - Missing children

Olyan oldal, ahol eltűnt gyerekeket mutat be, hátha lesz olyan valaki, aki rátalál. this is the page where you present missing children.

0.11977400x1261921249.jpeg


Húsz éves évfordulója van május 20-án annak, hogy elindult a nyomozás a rendszerváltás utáni Magyarország egyik legfelkavaróbb gyilkossági ügyében. A 11 és fél éves Kocsis Franciskát két, nála alig valamivel idősebb iskolatársa kínozta és ölte meg. "Game over" - írták a gipszére, mielőtt hátrahagyták a lőrinci kiserdőben. Az egyik tettes annyira fiatal volt, hogy nem lehetett felelősségre vonni. Hetekkel később már a Balatonon nyaralt. Mikortól legyen büntethető egy gyerek? Miért éppen akkortól? Ki képes eldönteni, hogy tudta-e, mit tesz? A Kocsis Franciska halála után felerősödő társadalmi vita alapkérdéseire ma sincsenek mindenkit megnyugtató válaszok. A törvény ma szigorúbb.

Ahogy az áldozat, 12 éves volt az a kisfiú is, aki a XVIII. kerületi Szálfa és a Flór Ferenc utca közötti erdős részen biciklizve felfedezte a holttestet. Megrémült, és először nem mert szólni senkinek. Csak másnap avatta be egy, nála valamivel idősebb barátját. Együtt visszamentek az erdőbe, megmutatta neki, amire rátalált. Végül, 2000. május 20-án ennek a nagyobb fiúnak egy felnőtt hozzátartozója volt az, aki értesítette a rendőrséget.

A rendőrök akkor már két hete keresték Kocsis Franciskát, a 162 centis, 38 kilós, anyai ágon roma származása miatt kreol bőrű kislányt, akinek eltűnésekor az egyik karja válltól lefelé végig gipszben volt, és fekete lakk félcipőt, krémszínű hosszúnadrágot meg halványkék trikót viselt. Franciska, akit az édesapja, Kocsis János nevelt, egy csütörtöki napon, 2000. május 4-én délután kettőkor, tanítási idő után elindult az iskolából, de haza már nem ért. Miután hiába várta otthon, az apa hét óra után értesítette a rendőröket, és maga is tűvé tett mindent a kislányért, megtett mindent, amit csak tudott. "Keressük Franciskát" plakátokat ragasztott ki szerte a városban.

A két gyerek, az elkövetés idején 13 éves és 10 hónapos D. Máté és a 14. évét épp alig betöltött M. Viktória csak az első napokban tudták őrizni a titkukat, amiben segítette őket, hogy eleinte a nyomozókban sem merült fel, hogy gyerekek lehetnének a gyilkosok. A rendőrök kezdetben azért hallgatták ki újra és újra őket, mert egyértelmű volt, hogy tudnak valamit, és arra számítottak, hogy rajtuk keresztül eljutnak majd a valódi tettesekhez. Végül M. Viktória volt az, aki megtört és vallomást tett. 

M. Viktória és D. Máté mindketten igyekeztek a saját szerepüket kisebbíteni, és kölcsönösen a másikat tenni meg főbűnösnek. A lőrinci erdőbe, amely közel volt D. Mátéék házához, kirándulás címén csalták magukkal Franciskát iskola után. A kislányt megkötözték, szexuálisan bántalmazták, megkínozták a halála előtt. Miután meghalt, a gipszére D. Máté ráírta, hogy “game over”, aztán ágakkal, levelekkel valamennyire eltakarták és hátrahagyták a holttestet. A bíróság végül azt állapította meg tényként, hogy Franciskát D. Máté ölte meg, miközben M. Viktória biztatta.  

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 144
Tegnapi: 18
Heti: 162
Havi: 786
Össz.: 140 576

Látogatottság növelés
Oldal: KOCSIS FRANCISKA
Eltűnt Gyerekek nyomába - Missing children - © 2008 - 2024 - missingchildren.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »